Staircase leading to Upper Level
Staircase leading to Upper Level
Staircase leading to Upper Level
Staircase leading to Upper Level
Bridge connecting both Mezzanine
Upper Level
Lower Level
Lounge Area
Lower Level
Seating
Lower Level
Beverage Counter
Lower Level
Lower Level
Facade
Exterior Signage

THE BEAN & GREEN CAFE

Location: Kandivali East

This project aimed at designing a coffee shop in a modern yet natural setting. The facade of the cafe is adorned by glass with frosted film & a tall well lit signage. As you enter you are welcomed by a fresh natural setting of vertical green wall leading to the mezzanine level. The high ceiling is enhanced by multi level hanging lighting giving a sense of warmth and accentuating the volume. The space is setup with 3 distinct seating- casual, formal & lounge. Each setup is defined by its unique colour scheme, furniture & lighting. The use of metal, wood flooring, exposed brick work & open ceiling gives the cafe a casual & chic feel providing the customers a cosy environment to unwind over a cup of coffee.

Copyright © 2018 Saima Salam Design. All Rights Reserved